paykasa bozdurma

Blog

Enerjiyi Verimli Kullanmayana Rekor Ceza

Enerjiyi verimli kullanmayanlara yönelik 2015 yılında uygulanacak idari para cezaları, yüzde 10,11’lik yeniden değerleme oranında arttırıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının “5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanununun 10’uncu Maddesine Göre 2015 Yılında Uygulanacak Olan İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliği”, Resmi Gazete’de yayımlandı.

895 LİRA İLA 89 BİN 875 BİN LİRA ARASINDA DEĞİŞİYOR

Buna göre, 1 Ocak 2015’ten geçerli olmak üzere, 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu’ndaki hükümlere aykırı davranan işletme, bina sahipleri ve yöneticilerin yasaya aykırı davranmaları halinde ödeyecekleri idari para cezaları yüzde 10,11’lik yeniden değerleme oranında arttırıldı. Enerjiyi verimli kullanmayanlara uygulanacak cezalar 895 lira ile 89 bin 875 lira arasında değişecek.

Söz konusu tebliğ ile “5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanununun 10’uncu Maddesine Göre 2014 Yılında Uygulanacak Olan İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ” yürürlükten kaldırıldı.

Kaynak: Milliyet

Bingöl Enerji Kimlik Belgesi

Enerji Kimlik Belgesi  kullanım alanlarına göre Iso 5001 standartları çerçevesinde işleme dahil edilmektedir.ISO 5001 uluslararası arenada geçerliliği bulunan enerji yönetim standardıdır. Amacı  enerji tasarrufu sağlamak için gerekli bulunan sistemlerin oluşturulmasını ve uygulamasını gerçekleştirmektir.

Enerji Kimlik Belgesi  için Enerji Yönetim Sistemi tarafından oluşturulan uygulama oluşumları şöyledir.Genel şartlar, Yönetim sorumluluğu, Enerji Politikası, Enerji Planlama, Uygulama ve faaliyet kontrolleri ve yönetimin gözden geçirilmesi gibi oluşumlar göstermektedir.

Enerji Kimlik Belgesi  için ISO 5001 tarafından sağlanan yararlar. Düşük maliyet, yüksek prestij, Müşteri güven ve memnuniyeti, Şirketlerin çevreye duyarlı olması, Enerji kaynaklarının tasarruflu kullanılması, ulusal ve uluslararası alanda uyumluluğun artış sağlamasıdır.

Düzce Enerji Kimlik Belgesi

Yapı kullanım izninin alınabilmesi için gerekli olan bir belgedir.50 m2 üstünde bulunan tüm binaların Enerji Kimlik Belgesi almaları yasa ile zorunlu hale getirilmiştir.Bakanlık tarafından yetki verilen EKB uzmanları ile  Enerji Verimliliği Danışman Şirketleri belge vermektedir.

Bakanlık tarafından yetki alan EKB uzmanları Enerji Kimlik Belgesi oluşuma katkı sunmaktadır.Ruhsat aşamasında belediyeler tarafından istenilen EKB son dönemlerde en önemli gereksinimlerden birisi olmuştur. Sadece Türkiye de değil diğer dünya ülkeleri de bu işlemle karşı karşıyadır.

Bu sebep ile ülkeler tükettikler, enerji ve yakıt oranının ne kadar olduğunu öğrenirler. Türkiye Avrupa Birliği standartları çerçevesinde yakıt oranlarını, enerji performansını, ısıtma, soğutma ve havalandırma sistemlerini Enerji Kimlik Belgesi kontrol eder.

Bilgi Almak İçin Şimdi Arayın!